kolmapäev, 15. august 2007

Hartšo

Hea hartšo saab sellisest kondiga lambatükist, mis muuks roaks ei kõlba. Näiteks vaagnaluust või esikootidest. Vaja läheb veel:
  • 1 suur porgand (riivitud)
  • pool klaasi riisi
  • 2 suurt sibulat
  • kimp kinzaad
  • 2 sl tomatipastat
  • küüslauku
  • tšillit
  • peterselli
  • soola
  • pipart
Pese riis ja pane likku (leota vähemalt 45 min). Leotatud riis ei kee pudruks. Pane lambaliha keema. Kui vaht peale tõuseb, kalla esimene vesi ära. Lisa uus vesi, sool ja pipar. Haki peeneks ja prae võis porgand, sibul, 2 küünt küüslauku. Õige hartšo jaoks tuleb kõik osised eraldi praadida. Praadimiskõlblikku võid saad Valiolt. Kui porgand ja sibul on pehmed, lisa kinzaa, tomatipasta ja prae veel kõik koos läbi.

Võta pehme liha potist ja pane jahtuma. Lisa supisse riis. Kui riis on poolpehme, lisa praetud köögivili. Maitsesta tšilli ja küüslauguga. Viimasena petersell. Kui supp on valmis ja matisestatud, pane tükeldatud liha potti tagasi.
Serveeri hapukoorega.

Kommentaare ei ole: