neljapäev, 25. märts 2010

Lammas granaatõuna ja bulguriga

Jagatud rõõm on kõige suurem rõõm. Käesoleva roa jagamisest sai üks ütlemata suur rõõm ja rahulolu.

Originaalretsept on pärit veebruarikuu Oma Maitsest ja soovitan soojalt proovida. Kõhutundele kohaselt sai retsepti muudetud ja tulemus sai suurepärane.

  • granaatõun
  • küüslauku
  • pott värsket münti
  • soola
  • tumeda suhkru siirupit
  • purustatud musta pipart
  • 1 sidruni koor ja mahl
  • õli
  • lambakints Balti jaama turult
  • harissat (saab Ökosahvrist)
  • värsket koriandrit
Bulguri jaoks:
  • 500 g bulgurit (eelküpsetatud ja purustatud durumnisu, müügil Stockmannis)
  • törts õli
  • ~1,5 l kuuma vett
  • riivitud sidrunikoort
  • küüslauku
  • soola
  • puhastatud pistaatsiapähkleid
  • granaatõun
Valmistamine:
  1. Koputa poolikutest granaatõuntest seemned välja. Pooled seemned jäta bulguri jaoks. Lõika liha viiludeks.
  2. Purusta uhmris üks osa seemnetest koos hakitud küüslauguga pudedaks. Lisa peeneks hakitud münt, sool, siirup, pipar, sidrunikoor ja -mahl. Sega marinaadi hulka õli, masseeri liha läbi ja pane päevaks-paariks seisma.
  3. Enne serveerimist maitsesta bulgur potis vähese soolaga. Vala peale kuum vesi ja hauta mõõdukas kuumuses, kuni vedelik on bulgurisse imendunud. Seejärel lisa õli, sidrunikoor, pähklid ja ülejäänud granaatõunaseemned ning hoia kuni serveerimiseni soojas.
  4. Prae marinaadist välja võetud lihalõigud osade kaupa kuumal pannil soovitud küpsuseni. Seejärel vala pannile marinaad ning kuumuta mõni minut, maitsesta harissa ja koriandriga. Serveeri kuumad lihalõigud bulguri ja kastmega.

Kommentaare ei ole: