teisipäev, 21. september 2010

Õunakook sinihallitusjuustuga

Naine üllatas mind huvitava maitsekooslusega: magus õunakook sinihallitusjuustuga. See üllatus oli sedavõrd hea, et vajab jäädvustamist. Originaalretsept on pärit 1996. aasta Kodukirjast.

Taigen
  • 100 g margariini
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl nisujahu
  • 3/4 tl küpsetuspulbrit
Kate
  • 4 magusat õuna
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 100-150 g sinihallitusjuustu
Vahusta toasoe margariin suhkruga kohevaks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Määri saadud taigen pirukavormi põhjale ja servadesse. Koori õunad, lõika õhukesteks viilukateks ja aseta taigna pinnale. (Kui õunad on hapud, siis sega viilud enne 2 supilusika suhkruga.) Raputa peale jahvatatud kardemon. Aseta juust õhukeste viilakatena õunte peale. Küpseta 225-kraadises ahjus 25-30 minutit.

Serveeri külmalt. Sobib hästi mehhiko õlle ja valge veini kõrvale.

Kommentaare ei ole: