kolmapäev, 3. november 2010

Jänesemaksa pasteet

Väga hõrgu pasteedi saab jänese maksast. Vaja läheb:
  • 8-9 jänesemaksa (1 maks kaalub ~100g)
  • läbikasvanud sealiha ~50% maksa kaalust
  • suur sibul
  • suur porgand
  • võid
  • soola
  • värskelt jahvatatud rohelist pipart
  • muskaatpähklit
  • näpuotsatäis suhkrut
  • Metaxat
Prae sealihatükid kergelt pruuniks ja pane koos porgandiga vähese veega keema. Prae sibul läbipaistvaks ja tõsta kõrvale. Prae maksad vähese õli ja või segus. Viimasel minutil lisa tubli sorts Metaxat. Kui porgand on pehmeks keenud, siis tõsta see koos sealihaga puljongist välja.

Lase maks, liha, porgand ja sibul hakklihamasinast läbi ja tõsta uuesti tasasele tulele. Lisa parasjagu lihakeedu puljongit, et pasteedimass oleks sobivalt vedel. Lase vaiksel tulel podiseda ja maitsesta soola -suhkru-pipra-muskaadiga. Kui maitse on sobiv, siis tõsta pasteet tulelt, lisa vajadusel veel üks sorts Metaxat, lisa tubli tükk võid ja klopi kogu see värk mikseriga õhuliseks.

Serveeri röstsaial väikese sidruniga.

2 kommentaari:

Profa ütles ...

Kõlab hästi, jänesemaksa olen mitmeski söögikohas saanud, aga kustkohast kas seda kuskilt poest või turult ka osta saab?
P.S Üks parimaid pasteete mida saanud olen oli veisemaksast, aga lisandiks oli suitsutatud küüliku rasv.

Treener ütles ...

Jänesemaksa eraldi müügil pole näinud, aga ega pole eriti otsinud ka.