kolmapäev, 29. detsember 2010

Mahlased lambaribid astelpaju marinaadis

Jõulude ja uue aasta vahel on hea kõhule puhkust anda sellise kerge toiduga nagu seda on marineeritud ja ahjus küpsetatud lambaribid. Sel korral sai marinaad kokku miksitud järgnevast:
  • peotäis värsket, hakitud rosmariini
  • peotäis purustatud astelpaju marju
  • 0,5 dl Worcestershire kastet
  • näputäis soola
  • 1 tl purustatud musta pipart
  • 1 suur purustatud küüslaugupesa
  • 1 tl suhkrusiirupit
Määri suurteks tükkideks lõigatud ribiplaat marinaadiga kokku ja pane päevaks-paariks laagerduma. Mina hoidsin kaks päeva ja liha oli suurepäraselt maitsetest läbi tõmmanud.

Küpsetamiseks pane tükid koos marinaadiga ahjupannile, lisa veidi vett ja üks suurem tükeldatud porgand. Anna veerand tunni jooksul kõvasti kuuma, seejärel tunni jooksul 125 kraadi.

Serveeri aurutatud lillkapsa ja grillitud baklažaaniga. Kalla köögiviljad üle küpsetamisel tekkinud ülimaitsva soustiga.

Kommentaare ei ole: