reede, 31. detsember 2010

Mereküla ämma verikäkid

Ämmadel teatavasti puuduvad retseptid. Toitu tehakse tundele ja kogemustele tuginedes. Seepärast panengi käkijutu siia kirja sama umbmääraselt nagu viimase maitseelamuse järgselt räägitud sai. Eks ma aja jooksul tuuni seda täpsemaks - kui enda vitsad juba käes on.
  • 3/4 liitrit verd
  • 4 suurt sibulat hakkida
  • sea ploomirasva (suur peotäis, hästi peeneks hakkida)
  • 1 tl soodat (segatuna törtsu hapukoorega)
  • sool
  • purustatud must pipar
  • köömned
  • odra- ja rukkijahu võrdsetes kogustes
Kõik see värk tuleb kokku segada sobiva paksusega taignaks nii, et saab käkid valmis mätsida. Käkid keedetakse esialgu vees 10-15 minutit (ei tohi veriseks jääda), hiljem jahtunult ja pooleks lõigatult praetakse pannil üle.

Nautimine käib koos pohla- või jõhvikamoosiga.

1 kommentaar:

KT ütles ...

hmmmm. et "ämma verikäkid" ... ja vaja läheb kolmveerand liitrit verd, jah? see tekitab mõtteid, kas tead :)