esmaspäev, 10. jaanuar 2011

Röstitud hirve sisefilee

"Kaupmehe" laos komistasin Cawi hirve sisefilee otsa, mis uskumatult odavalt saadaval oli. Kasutasin juhust ja kolisin mõned klotsid oma sügavkülmikusse. Kuna mul on värske Piisonifarmi lihakogemus taskus, siis proovisin seda ära kasutada hirveliha peal. Õnnestus suurepäraselt.

Hirve sisefilee läbimõõt on max 5 cm ja seetõttu steiki temast ei saa. Lõikasin filee kolmeks jupiks ja röstisin keskmiselt kuumal pannil võiga igast küljest kokku 8 minutit. Tuli välja täpselt meedium, mis on see kõiksema parem - keskelt mahlaselt roosa.

Sellisele lihale on patt maitseaineid lisada. Kõige parem on mängida garneeringuga ja vürtsika veiniga. Robertsoni Pinotage 2009 (Lõuna-Aafrika) sobis ideaalselt. Lisanditest kõige lemmikum on päikesekuivatatud tomatid ja sirts basamico kreemi, röstsai samuti.

3 kommentaari:

Liina Freivald ütles ...

Uu, kas piisonifarm on praegu ka kindla peale iga päev 10-18 lahti? Läheks laupäeval karvastele külla..

Treener ütles ...

Kindlasti helista üle. Ma ei usu, et nad talvel niisama juhukülalisi ootavad.

Ritsikas ütles ...

"Komistasin" samas kohas hirve sisefileele otsa ja teen veel sel nädalal miskit head! Ostsin kohe kaks fileed :)))