teisipäev, 12. juuli 2011

Kalkuni ja puraviku pasta

Sel korral tulid pastamasinast välja bucatini'd, millised ma teadmatusest liiga lühikesed tegin.

Eriliseks teeb selle konkreetse roa sirmikupulber (Eva Aadamsoo ise tegi ja kinkis mulle). Kuivatatud ja jahvatatud sirmikud annavad kastmele ütlemata rikka seenemaitse. Kellel on võimalik, see tehku järele. Kes seenepulbriga nikerdada ei saa või ei viitsi, peab leppima seenefondiga või hullemal juhul seenemaitselise puljongikuubikuga. Ühe seenefondi retsepti leiab näiteks Naistelehest.

Kuna kana kõige maitsvam tükk saba järel on kintsuliha, siis sel korral proovisin kalkuni kintsu - et kas on ka sobilik. Oli küll.

Vaja läheb:
  • 500g kalkuni kintsuliha
  • värskeid puravikke
  • porrut
  • küüslauku
  • üks suurem soolatud või marineeritud kurk
  • 200ml vahukoort
  • 2spl riivitud parmesani
  • 1spl sirmikupulbrit
  • võid
  • õli (mina kasutan päikesekuivatatud tomatitest ülejäänud õli, kus ürdid ka sees)
  • 2 keskmist tomatit
  • 1spl pestot
  • soola, pipart
  • Santa Maria Green Harissa maitseainesegu
  • laimimahla
Prae puravikud õli-või segus, maitsesta soola ja pipraga, tõsta kõrvale. Pruunista õhukesed kalkuniribad õlis, lisa küüslauk, hakitud kurk, Green Harissa. Minuti pärast lisa sirmikupulber, veel minut hiljem pesto ja hakitud porru. Sega läbi ja kalla peale vahukoor. Kui koor tõuseb keema, lisa suurteks tükkideks lõigatud tomat ja parmesan. Minuti möödudes keera tuli alt ära ja serveeri. Enne ampsamist siputa peale laimimahla.

Kommentaare ei ole: