pühapäev, 10. märts 2013

Münditarretis (mint jelly)

Annely münditarretis
Kuna nõudlus on suur, siis olgu siinkohal üks vana võlg ära klaaritud. Annely münditarretise retsept nimelt. Münditarretis sobib väga hästi lambaliha juurde, tordikihtide vahele, idamaiste kala- ja kanaroogade juurde. Samuti on see hea röstsaia ja valgehallitusjuustuga.
  • 6 dl magustamata õuna-, vaarika-, kirsi-või sõstramahla.
  • 6 dl siidrit (õunamahla juurde õunasiidrit, punase mahla juurde jõhvika-, metsamarja- vms siidrit)
  • 2 spl valgeveiniäädikat
  • 700 g moosisuhkrut
  • Värsket piparmünti
  • Kuivatatud piparmünti (lehed)
Valmistamine
  1. Lase mahl, siider ja veiniäädikas koos värskete mündiokstega keema tõusta ning keeda tasasel tulel 5 minutit. Vahepeal maitse, kuidas sulle mündimaitse sobib - võid alati münti juurde lisada ja veidike kauem keeta.
  2. Eemalda mündioksad, kurna vedelik läbi filterkanga või kohvifiltri ja kalla puhtasse keedupotti.
  3. Lisa moosisuhkur, kuumuta vedelikku pidevalt segades, kuni suhkur on täielikult sulanud ja keeda seejärel tarretist veel 5-10 minutit. Eemalda vaht ja tõsta pott tulelt.
  4. Peenesta käte vahel hõõrudes kuivatatud piparmündilehed ja puista need kuuma tarretise hulka. Ära peenesta lehti pulbriks siis jääb tarretisele inetu välimus. Lase vedelikul pisut jahtuda, seejärel sega tarretis uuesti hoolega läbi, tõsta väikestesse õhukindlalt suletavatesse purkidesse.

Kommentaare ei ole: