kolmapäev, 19. juuni 2013

Oblikaga hautatud kala

Suvi on tore aeg, sest igal pool kasvab vitamiinirikast umbrohtu. Leidsin ühe mõnusa ja väga maitsva suvise kalaroa retsepti, mis on pärit Tšuvaššiast ja mis kõlab nagu КАШКАРУ ТИПЕ АШАЛАНА ПУЛА.
  • 400 g kalafileed (koha on parim)
  • 1 spl taimeõli
  • 1 spl jahu
  • 100 g sibulat
  • 400 g oblikaid
  • 5 g küüslauku
  • 25 g võid
  • 1 spl tomatipüreed
  • soola, pipart, maitserohelist
Kalafileed lõigatakse portsjonilisteks tükkideks, puistatakse peale soola ja pipart, lastakse maitsestuda pool tundi. Seejärel kastetakse kalatükid jahusse ja praetakse taimeõlis mõlemalt poolt helepruuniks. Sibul hakitakse, hautatakse sulatatud võis koos hakitud oblikate, tambitud küüslaugu, tomatipüree, pannile jäänud pruunistunud jahu ja vähese kalapuljongiga 15-20 minutit. Maitsestatakse soola-pipraga. Kalad asetatakse vormi või madalasse keedunõusse, oblikapüree valatakse kaladele ning hautatakse veel 5-8 minutit. Valmis toidule puistatakse hakitud maitserohelist. Lisandiks antakse keedetud kartulit või kartuliputru.

Kommentaare ei ole: