esmaspäev, 5. mai 2014

Ahjus hautatud keelesupp

Kas teadsite, et suppi saab ahjus teha? Eriti hea hautatud supi saab loomakeelest. Võtab küll kaua aega, aga tulemus on ootamist väärt.
  • 350 g veisekeelt
  • 3 kartulit
  • 1 porgand
  • 1 suur magus punane paprika
  • 2 värsket tomatit
  • 200 g rohelist türgiuba
  • 4 küünt küüslauku
  • 1 klaas tomatimahla
  • tilli, peterselli
  • 2 loorberilehte
  • sool
  • purustatud must pipar
Pese keel ja pane malmist ahjupotti. Vala peale 2,5 liitrit vett. Lisa loorber ja pane kaane alla ahju hauduma üheks tunniks 200 kraadi juures. Võta keel välja, eemalda keele nahk. Lõika keel õhukesteks ribadeks. Kurna leem läbi tiheda sõela ja puhasta malmpott. Lõika kartul ja paprika ribadeks, porgand riivi jämeda riiviga. Tomatitelt eemalda keeva veega nahk ja lõika kuubikuteks. Haki küüslauk hästi peeneks. Pane leem, keel ja köögiviljad uuesti malmpotti, lisa türgiuba ja tomatimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Pane pott kaane alla veel üheks tunniks 200 kraadi juurde hauduma. Kontrolli köögiviljade pehmust ja vajadusel hauta kauem. Lõpuks keera kuumus maha ja jäta supp veel 15 minutiks ahju.

Kommentaare ei ole: