pühapäev, 15. veebruar 2015

Külmalt marineeritud küüslauk

Külmmarineerimise meetodil konserveeritud küüslauk on maitsev salat liharoogade kõrvale ja säilib hästi.

Vaja läheb 2 kg värsket noort küüslauku.

Maitseained 1 purgi kohta: 
1 tilliõisik
2-3 mustsõstra lehte
1 kirsileht
tükk mädarõika lehte

Marinaadi jaoks:
600 ml vett
1 kl 9% äädikat
6 nelki
1 tl musta terapipart
2 spl soola
2 spl suhkrut

Valmistamine: pese küüslauk ja puhasta pealmisest koorest selliselt, et küüslaugu pead jääksid terveks. Purgi põhja pane kõik maitseained ja siis täida purk küüslaugu peadega. Marinaad: pane vesi + kõik maitseained, va. äädikas, potti. Sega korralikult läbi. Vii marinaad kõval tulel keemiseni ning peale seda keera kuumus väikseks ning keeda 3 minutit. Peale keetmist võta marinaad tulelt ning lisa äädikas, sega korralikult läbi. Jahuta marinaad. Kõige lõpuks kalla jahutatud marinaad purkidesse ning keera purgid kinni. Säilita jahedas ja pimedas kohas.

Võid katsetada ka varianti juurviljadega. Pool purki küüslauku täida küüslaugu küüntega (sel korral lammuta pead laiali). Ülejäänud pool purki täida tomatite, kurkide või paprikaga. Marinaad ja meetod on samad.

1 kommentaar:

Lihtsalt Katarina ütles ...

Tere! Kaua marineerima peab?