esmaspäev, 15. juuni 2015

Salsa grillitud kalale

salsakaste grillitud kalale
Foto: Jüri Etverk
Meie kalalettidel liigub mõnusa suurusega ja maitsvaid kalu, mida on hea tervena grillida - mahuvad hästi resti vahele. Kõige parem ja kiirem on kalu, nt skumbriat või huntahvenat, grillida naturell, st ilma maitseaineteta. Vajalikud maitsed saab juurde anda suurepärase salsakastmega. Sõber Mart avaldas mulle oma retsepti ja nüüd ma jagan seda siin edasi.

Alustuseks haki üks või kaks teravat tšillit hästi peeneks. Siis riivi juurde ühe sidruni koor ja pigista peale sidruni mahl. Sidrunimahla kogusega võrreldes lisa kolm korda rohkem head oliiviõli. Ja nüüd lisa muru, palju muru. Nt sobib hästi murulauk, kevadsibul (need rohelise sibula valged otsad), petersell, till.

Lõpetuseks maitsesta näputäie suhkru, rohkema soola (kala on mage) ja valge või musta purustatud pipraga. Serveeri värskelt grillitud kala ja riisiga.

grillitud skumbria
Grillitud skumbria. Foto: Jüri Etverk

1 kommentaar:

Taavi Rebane ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.