neljapäev, 14. jaanuar 2016

Kohupiima magustoit „Flamingo“

Ma ei ole magusasõber, aga see on väga hea. Annely tegi.
  • 300 g kohupiima
  • 150 g kuivatatud musti ploome
  • 2,5 spl suhkrut
  • 100 g jogurtit
  • 50 g mõru šokolaadi
  • 30 g võid
  • 30 g mandleid
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Mustad ploomid lõika neljaks ja pane magustoidupokaalide põhja. Kohupiim sega jogurti, suhkru ja vaniljesuhkruga. Klopi ühtlase massina vahtu. Pane saadud vahustatud kohupiimamass ploomide peale. Šokolaad tee väikesteks tükkideks ning lisa või tükikesed. Seejärel sulata kuumas veevannis ühtlaseks massiks. Lase saadud segul jahtuda toatemperatuurile ning vala pokaalidesse kohupiima peale. Puhastatud mandlid prae kuumal pannil ja haki väikesteks tükkideks. Pane need kaunistuseks magustoidu peale. Seejärel hoia magustoitu umbes 1 tund külmkapis.

Kommentaare ei ole: