pühapäev, 20. veebruar 2011

Vorsti-pasta

Selle roa õige nimi on linguine alla carbonara di salsiccia ja originaali leiab raamatust "Jamie Itaalia". Lihapallide jaoks kasutatakse kas toorvorsti sisu või siis mõne muu hea peenikese vorsti tükke. Mina leidsin Balti Jaama turult leedukate toorsuitsuvorsti, mis on niisamagi üks hea amps. Teine eriline asi selle roa juures on munakollasega tehtud kreemjas kaste, mis mul kohe esimesel katsetusel suurepäraselt õnnestus.
  • jupp toorsuitsuvorsti
  • 4 viilu pancetta't (Stockmannis on)
  • peotäis isetehtud linguine pastat
  • 4 suurt munakollast
  • 2 tl riivitud sidrunikoort
  • 100 ml vahukoort
  • 100g riivitud parmesani
  • 1 siledalehelise peterselli vars
  • süütut oliiviõli
  • musta pipart
Pane pasta keema, pruunista pannil vorstitükid ja pancetta. Klopi suures kausis kokku munakollased, vahukoor, pool parmesani, sidrunikoor ja hakitud petersell. Kui pasta on al dente, nõruta see ja tõsta koos munaseguga potti tagasi (ära enam tuld alla pane) ja sega kergelt läbi. Pane vorst ja pancetta ka potti. Munakollane hakkab pasta ja vorstide kuumuses õrnalt küpsema. Kui õnnestub, siis jääb muna ühtlaseks ja siidiseks. Kui saab liialt kuuma, siis tekib munapuder.

Serveerimisel siputa pastale veel parmesani, pipart ja süütut oliiviõli.

Kommentaare ei ole: