laupäev, 12. veebruar 2011

Pasta alla Norma

"Jamie Itaalia" ja hea seltskond tekitasid suurepärase sööginaudingu. Seda ei saa mitte jagamata jätta. Mängisime seekord omatehtud fusilli pasta ja Jamie retseptidega. Pastat Norma moodi jagus viiele sööjale.
  • 1 suur kõva baklažaan
  • väike peotäis hakitud punet
  • taluvuse kohaselt hakitud tšillit
  • 4 suurt küünt viilutatud küüslauku
  • suur kimp värsket basiilikut
  • sortsuke ürdiäädikat
  • 2x400g purustatud tomateid
  • meresoola, musta pipart
  • 150g soola-ricotta't
  • riivitud parmesani
  • sips suhkrut
  • isule vastavalt omatehtud värsket pastat
Lõika baklažaan pikuti neljaks ja seejärel risti sõrmejämedusteks viiludeks. Rösti need väikeste kogustena kuumal pannil koos vähese õli ja punega ning pane potti. Lisa potti õli, küüslauk, tšilli ja hakitud basiiliku varred ja sega kuni kõik on ühtlaselt praetud. Kalla juurde sorts ürdiäädikat ja tomatikonservid ning hauta 10-15 minutit. Maitsesta soola-pipra-suhkruga. Rebi pooled basiilikulehed tükkideks ja sega kastmesse. Nüüd pane kastrulisse eelnevalt keedetud pasta, sega kastmega läbi ja serveeri parmesani juustu, ricotta ja basiilikuga.

Pildil näha olev röstitud hirve sisefilee on hoopis teine roog (aga samuti väga-väga hea).

Kommentaare ei ole: