pühapäev, 4. august 2013

Kala poola kastmes

Kala poola kastmes
Suvisel kohapüügihooajal kulub see retsept marjaks ära - kiire, lihtne, ülimaitsev.

  • kohafilee (sobib muu valge kala ka)
  • sool
  • valge pipar
  • 150 g võid
  • 3 keedetud muna
  • 100 g kalapuljongit
  • sidrunimahl
  • hakitud till
Keeda koharootsudest puljong. Suurema osa puljongist saab uhhaa jaoks kõrvale panna, poola kastme jaoks võta pool klaasi. Keeda munad kõvaks.

Maitsesta kohafileed soola ja purustatud valge pipraga. Määri ahjupannile veidi võid ja pane fileed vähese veega ahju hauduma. Kuniks kala haudub, valmista ette poola kaste.

Sulata või, lisa puljong ja hakitud muna. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Sega juurde hakitud till. Kalla kaste kalale ja serveeri keedetud kartulitega.

Kommentaare ei ole: