pühapäev, 20. september 2009

Lambakints kõhutundega

Sügavkülmikus vedeles lamba esikoot koos abatükiga ja ootas suuremat seltskonda. Ilusal vananaistesuve pühapäeval seltskond saabus ja saigi see kints ära lahendatud.

Tegevus algas juba neljapäeval - tõstsin kintsu sulama. Reede õhtul pikkisin selle soolapeki ribade ja küüslauguga korralikult täis. Marinaadiks läks juurde kõhutunde järgi:
  • sojakastet
  • õli
  • tumeda suhkru siirupit
  • balsamicot
  • peotäis purustatud astelpaju marju
  • pisut soola
  • värsket loorberit
  • ohtralt värsket rosmariini
  • kuhjaga värskelt purustatud valget ja musta pipart
  • peotäis purustatud küüslauku
  • sips kaneeli
Pühapäeval külaliste saabudes ajasin grilli tigedaks ja paigutasin laagerdanud liha kaane alla küpsema. Kui grillitikuga torkides enam verist mahla välja ei tulnud, lisasin sütele lepalaastu ja lasin veel 10 minutit suitsu sees tõmmata.

No ja mis te arvate, et kuidas maitses? Ja kui ma veel lisan, et taldrikule panin liha koos isetehtud münditarretisega...

2 kommentaari:

Henz ütles ...

Väga hea oli, Mihkel (Y) Sooleapeki kõrval olnud koht maitses eriti hästi: lamba pikantsus, marinaadi magusus ja soolapekui pehmus koos, mida suits täiendas.Isegi natuke singilik kombinatsioon oli. Järgmine kord viska grillpanni peale paar tervet küüslauku ka, see üks küüs mille ma ära näppasin, oli jumalik :)

Epp-Kristiina ütles ...

Millal uuesti teed? :P
SEESAMA sissekanne on põhjus, miks täna juba veerand kaksteist tuli lõunale minna, maomahl hakkas juba soolikaid kõrvetama :)