pühapäev, 20. detsember 2009

Kalkuni-tonnato ehk kalkunisalat anšoovisekastmega

See retsept on pärit oktoobrikuisest Oma Maitsest ja sai esimese korraga pere lemmikuks. Detsembris on meil palju sünnipäevi ja kõik külalised on selle roa samuti hitiks nimetanud.

Kui kalkuniliha küpsetamine välja arvata, siis ettevalmistuseks kulub vaid 10 minutit. Vaja läheb:
Kalkunifileed grillil. Foto: Jüri Etverk

  • 100 g majoneesi
  • 1 sl nõrutatud kappareid
  • mõned anšoovised
  • 100 g tuunikala
  • pooliku sidruni mahl
  • 400 g küpsetatud kalkuniliha
  • rukolat
  • soola, pipart
Pane majonees, suurem osa kapparitest ja anšoovistest, tuunikala ja peaaegu kogu sidrunimahl ühte potti ja surista saumikseri või köögikombainiga püreeks. Kui mass tundub liiga paks, lisa tilk vett.

Tõsta tükeldatud kalkun ja rukola vaagnale. Kata vaagen kastme, ülejäänud kapparite ja anšoovisetükkidega. Serveeri röstsaiaga.

Kalkuni-tonnato. Foto: Jüri Etverk
Kalkuni rinnafilee hankisime oma koduselt Balti jaama turult.  Eelmisel päeval panime marinaadi:
  • Sojakaste
  • Hele suhkrusiirup
  • Purustatud musta pipart
  • Veiniäädikat
  • 1 viilutatud apelsin
Järgmisel päeval küpsetasime filee küpsetuskotis koos marinaadiga (apelsinid tuleb välja võtta, sest selle koor võib liha mõrudaks teha). Sisetemperatuur oli 77 kraadi.

Hea tulemuse annab kalkunifilee grillimine küpsetamise asemel. See annab lisaks mõnusa suitsuse meki.

Kommentaare ei ole: