pühapäev, 22. jaanuar 2017

Mesine ahjupart lihtsal moel

mesine ahjupart lihtsal moel
Kordamine pidi olema tarkuse ema. Ühtlasi on see ka innovatsiooni ema. Kui sa midagi piisavalt tihti teed, siis tulemus kipub järjest paremaks minema. Ma olen sunnitud oma mesise ja lihtsa pardiretsepti jälle uue versiooniga varustama.

Esiteks: küpsetuskott - selle asemel on palju mugavam kasutada kaanega malmpotti. Potis on parti palju parem manipuleerida, maitsestada ja täidisega toppida. Kõhtu pole ka vaja kinni panna, sest potiservad toetavad seda ja täidis välja ei voola. Selle konkreetse triki õppisin apelsinide ja hiina maitseainetega parti katsetades.

Teiseks: täidis. Elu näitab, et ega seda täidist väga keegi süüa ei taha. Seetõttu pole vaja teda väga peeneks hakkida, robustsetest tükkidest piisab. Samuti pole vaja korinte ja seemneid panna. Piisab kuldsest kolmikust - seller, õun ja sibul. Lisaks on kasulik täidis enne pardi sisse toppimist kergelt ära praadida - maitsed ja mahlad tulevad paremini välja. Praadimisel saab täidist ka maitsestada soola ja rohelise pipraga, siis pole vaja pardi kõhus nii palju soperdada maitsestamiseks. Selle triki õppisin Gordonilt.

Kokkuvõtteks: pardi küpsetamine on läinud väga lihtsaks ja järjest maitsvamaks. Meeldetuletuseks veel need lihtsad sammud:

  1. Tükelda kaks õuna, kaks sibulat ja kaks sellerivart.
  2. Prae need kergelt läbi tilga õli, purustatud rohelise pipra ja soolaga.
  3. Pane part potti, raputa igalt poolt üle peene soolaga.
  4. Topi täidis pardi kõhtu.
  5. Kalla part üle paari supilusikatäie vedela meega.
  6. Raputa peale rohelist pipart.
  7. Küpseta kaane all pool tundi 200 C peal, seejärel kaks tundi 150 C. Lõpuks veel 15 min ilma kaaneta 200 C, et läheks ilusasti pruuniks.

Kommentaare ei ole: