neljapäev, 12. juuni 2008

Maksa "rõõmustamine" rõõmustab maksa

Foto: Jüri Etverk
Novot, tuli selline huvitav sõnademäng. Lugu algas sellest, et sõber Urmas pakkus Meriti sünnipäeval lõkkel grillitud maksa. Eriti hõrk oli. Proovisin sama asja korrata ja tuli välja super!

Hangi käntsakas veisemaksa (sea oma on mõrkjas), lõika nii umbes 15 mm paksusteks viiludeks ja pane paariks tunniks õli-pipra-soola sisse laagerdama.

Aja söegrill või lõke kuumaks ja "rõõmusta" resti vahele laotatud maksa mõlemalt poolt umbes minuti jagu. Selle toidu võlu seisneb lühiajalises kuumutamises. Maks jääb pehme, mahlane ja hõrk. Kui ei jää, siis kuumutasid liiga kaua.

Foto: Jüri Etverk
Külalised, kes väitsid, et nad pole maksa sööjad ja ei maitse, hakkasid elule uue pilguga vaatama. Iga inimene saab aru kui tema maks rõõmustab.

See retsept on pühendatud Mika Waltarile.

Kommentaare ei ole: