pühapäev, 31. mai 2009

Ciabatta grillitud tuunikalaga

Stockmannis on viimasel ajal üsna sageli ilusat tuuni müügil olnud. Kasutan seda tavaliselt sushi jaoks. Sel korral olime naisega kahekesi kodus, sööjaid seetõttu vähe ja suur tükk tuuni jäi üle. Otsisin sellele rakendust ja leidsin Leiburi kodukalt ühe retsepti, mille, nagu tavaliselt, oma maitse järgi ümber kohendasin.

Vaja läheb:
  • Ciabatta kukleid
  • Tükk värsket tuunikala (saab Stockmannist)
  • 2-3 spl majoneesi
  • 0,5 spl miso pastat (saab Ökosahvrist või Piprapoest)
  • Värsket kurki
  • Piprasegu
Kõige rohkem võtab aega majoneesi ja miso segamine - alusta sellest. Aja pann hästi kuumaks, pane tükike võid särisema. Kuni või sulab, puista tuun üle värskelt jahvatatud pipraga. Prae tuuni mõlemalt poolt minuti jagu - keskelt peab see õrnalt punaseks jääma. Lõika ciabattad pooleks, pane alumisele poolele miso ja majoneesi segu, kurgi- ja tuuni viilud. Sirista peale balsamico kreemi. Pane pealmine ciabatta poolik ka ülestikku ja väga hõrk sändvitš on valmis.

Kommentaare ei ole: