reede, 30. juuli 2010

Porrulaugu püreesupp veiniga

Üks lihtne supp, mis lastele ka maitseb. Selgus, et nad käisid mul seda salaja külmikust juurde nõutamas. Mis ei ole päris tavaline käitumine.
  • 1,5 L vett
  • 1 suur porrulauk
  • 3 suuremat kartulit
  • 3 juurviljapuljongi kuubikut
  • 2 dl valget lauaveini
  • 3 küüslaugu küünt
  • kimp murulauku
  • soola
  • pipart
Pane hakitud porru ja kartulid keema kuniks kartul on pehme. Lisa purustatud küüslauk ja püreeri. Vajadusel lisa vett. Pane püree uuesti tulele, lisa puljongikuubikud. Maitsesta soola-pipraga. Vahetult enne valmimist lisa vein.

Serveeri röstitud saiakuubikute ja hakitud murulauguga.

Kommentaare ei ole: