Vaja läheb:
- üks suuremat sorti jänes (nii 2+ kilo)
- 4 suurt oksa värsket rosmariini
- 2 suurt küüslaugu pesa
- sorts oliiviõli (hautamiseks)
- 1 L rapsiõli (friteerimiseks)
- valget lauaveini
- soola, rohelist pipart
- riivsaia
- riivitud parmesani
- peotäis tüümiani
- kolm-neli muna
- nisujahu
Pane sorts oliiviõli ja parajateks tükkideks lõigatud jänes kaanega potti. Lihakihtide vahele siputa soola, värskelt purustatud pipar ja peida sinna ka risti pooleks lõigatud küüslaugupesad ning rosmariinioksad. Kalla üle valge veiniga, et liha oleks kaetud. Hauta 120-kraadisel kuumusel kuni liha on pehme. Sõltuvalt jänese suurusest ja vanusest kulub selleks 1,5-3,5 tundi.
Tõsta lihatükid ja küüslauk välja, kurna puljong. Aja õli frittimiseks kuumaks. Tolmuta lihatükid jahuga, niisuta lahtiklopitud munas ja veereta riivsaia-parmesani-tüümiani segus. Friteeri paar minutit kuni kuldpruuni värvuseni. Tõsta liha majapidamispaberile nõrguma.
Samamoodi friteeri toored maks ja neerud - nendest saab ekstra hõrgud ampsud.
Kurnatud puljongist saab suurepärase veinikastme näiteks bešamelli retsepti järgi. Serveeri kartulipudru ja hapude salatitega. Samas potis hautatud küüslauk viib keele alla.
Mida järgmisel korral teistmoodi teeksin? Esiteks, ma ajasin sel korral pakid segamini ja kasutasin riivsaia asemel riivleiba. Nüüd saan teada, mis vahe on kui sama rooga riivsaiaga teha. Teiseks, paneeringus ei maksa parmesani ja tüümianiga koonerdada.
Minu poolt kasutatud retsepti originaal asub siin: Jamie Oliver's Essex fried rabbit.
1 kommentaar:
Isadepäeval tegin uue portsu, see kord siis riivsaiaga. Palju parem sai. Riivleib on liig hapu maitsega.
Teise täiendusena panin paneeringusse veidi värskelt jahvatatud valget pipart - soovitan.
Postita kommentaar