Ämmadel teatavasti puuduvad retseptid. Toitu tehakse tundele ja kogemustele tuginedes. Seepärast panengi käkijutu siia kirja sama umbmääraselt nagu viimase maitseelamuse järgselt räägitud sai. Eks ma aja jooksul tuuni seda täpsemaks - kui enda vitsad juba käes on.
- 3/4 liitrit verd
- 4 suurt sibulat hakkida
- sea ploomirasva (suur peotäis, hästi peeneks hakkida)
- 1 tl soodat (segatuna törtsu hapukoorega)
- sool
- purustatud must pipar
- köömned
- odra- ja rukkijahu võrdsetes kogustes
Kõik see värk tuleb kokku segada sobiva paksusega taignaks nii, et saab käkid valmis mätsida. Käkid keedetakse esialgu vees 10-15 minutit (ei tohi veriseks jääda), hiljem jahtunult ja pooleks lõigatult praetakse pannil üle.
Nautimine käib koos pohla- või jõhvikamoosiga.
1 kommentaar:
hmmmm. et "ämma verikäkid" ... ja vaja läheb kolmveerand liitrit verd, jah? see tekitab mõtteid, kas tead :)
Postita kommentaar