neljapäev, 27. detsember 2012

Foie d'agneau à la moutarde ehk maakeeli lambamaks sinepiga

Lambamaks sinepiga
Imepehme ja hõrk lambamaks, millel on juures söegrilli lõhn ja mekk. Kaalsasteks värske lehtsalat ja magus apelsin. Võrratu elamus.
  • Lõika maks 15 mm viiludeks ja pane paariks tunniks marineeruma sortsu Metaxa, õli ja soola-pipra sisse. 
  • Valmista ette sinepikaste. Sega kokku 2 spl dijoni sinepit, 1 spl hakitud sibulat, 2 spl petersellilehti. Lisa kastmesse tilgaviisi õli, et tekiks kooretaoline mass. 
  • Aja söegrill kuumaks.
  • Marineerunud maksatükid veereta esmalt sinepisegus ja seejärel paneeri rohke riivsaiaga. Patsuta riivsai maksa külge kinni.
  • Aseta maksatükid grillrestile ja mopi sulavõiga. Grilli kiiresti kahelt poolt. Ole ettevaatlik, sest maksa on lihtne üle küpsetada ja siis on see kõva.
  • Serveeri kohe sulle meeldiva lehtsalatiga ja apelsiniviiludega.

Kommentaare ei ole: