neljapäev, 6. juuni 2013

Iraani lambalihasupp

Jogurt ja münt teevad vaimustava magushapu lambalihasupi suviselt kergeks söömaajaks. See retsept pakkus väga huvitava teistmoodi üllatuse lambalihast toitude kategoorias. Soovitan soojalt.
  • 500 g lambaliha (võib olla mingi lihane kont, nt lambakeael või puusatükk)
  • 0,5 klaasi riisi
  • 1,25 l vett
  • 2 munakollast
  • 1 klaas maitsestamata jogurtit
  • 1 sidruni mahl
  • soola, suhkrut
  • maitserohelist (seller, petersell, münt)
Liha keedetakse vees pehmeks, leem maitsestatakse soolaga, kurnatakse. Leemes keedetakse pestud riis pehmeks. Munakollased segatakse jogurtiga, lisatakse sidrunimahl. Kloppides valatakse munadele peale keev supp. Lisatakse tükeldatud liha ja maitseroheline. Hapususe saab sobivaks tuunida suhkruga.

Tulemus sai nii hea, et kõht on täis aga sülg ikka jookseb.

Kommentaare ei ole: