pühapäev, 2. detsember 2012

Lamba kaelakarbonaad ja karree peekoni-punaveini kastmes

See on suurepärane maitseelamus Jamie Oliveri 30-minuti roogadest ning kuna ETV oli retsepti oma veebile vigaselt üles pannud, siis teen seda nüüd ise.

Söömaaeg ise koosneb tegelikult mitmest erinevast roast, mida võib vabalt eraldi osadena ka muudes kooslustes kombineerida.

Ürtidega maitsestatud küpsetatud lamba karree ja kaelafilee

Lõika karree pooleks, nii 4-ribisteks tükkideks ja tee rasvase poole sisse sälgud. Maitsesta lihatükid soola ja pipraga, piserda üle toiduõliga. Hõõru maitseained lihasse ja pane kuumale pannile. Keera liha aeg-ajalt ja rösti kuldseks.

Pane uhmrisse värsket rosmariini, näpuotsaga jämedat soola ja tambi puruks. Lisa küüslauguküüsi ja tambi veel. Sortsuta juurde paari supilusika jagu veiniäädikat, teelusikatäis dijoni sinepit ja oliivõli. Masseeri kõik see sodi uhmris pastaks.

Pane kuldseks röstitud liha ahjupannile, määri kokku rosmariini-küüslaugu pastaga, pane liha vahele okstega kobaras kirsstomatid ja tõsta 200-kraadisesse ahju. Kaelakarbonaad paiguta karreetükkide alla, et nad vähem kuumust saaksid. Küpseta 15-20 minutit.

Tõsta küpsed lihatükid välja ja lõika lahti. Nirista praeleemega üle ja serveeri koos kirsstomatitega. Ülejäänud praemahlad kalla peekoni-punaveini kastmesse.

Köögiviljad mündikastmega

See praekõrvane on niivõrd maitsev ja sobib ka muude roogade juurde. Seetõttu tegin eraldi postituse: "Köögiviljad mündikastmega".

Peekoni-punaveini kaste rosmariiniga

Pane hakitud toorsuitsupeekon pannile lambatükkidest jäänud rasva sisse ja prae krõbedaks. Lisa supilusikatäis jahu ja prae koos peekoniga läbi. Kalla peale klaasitäis punast veini. Keeda kastet veini aurustumiseni, lisa paar rosmariinioksa ja kulbitäis köögiviljade keeduleent. Sega läbi ja jäta kaste mõneks minutiks hauduma.

---
ETV lehel Jamie Oliver'i kevadlamba retsept
Jamie Oliver'i originaalretsept

Kommentaare ei ole: