laupäev, 29. detsember 2012

Köögiviljad mündikastmega

See praekõrvane on üks Jamie Oliveri 30-minuti roogade komplektist. Aga kuna see on niivõrd maitsev, et sobib igale lihale, siis tegin sellest siin eraldi postituse.
  • 5 keskmist kartulit
  • 4 porgandit
  • Punt münti
  • 1 väiksem savoy kapsas
  • Rohelised ja kollased oad 
  • Suhkruherned
Pane kartulid ja porgandid keema. Nopi mündilehed varte küljest lahti. Varred pane köögiviljade juurde potti. Lisa köögiviljadele soola ja paar köögiviljapuljongi kuubikut. Mündilehed pane uhmrisse jällegi koos näpuotsatäie soolaga (see aitab maitsetaimi purustada) ja masseeri pastaks. Lisa paari supilusika jagu punaveiniäädikat ning tasakaalustamiseks suhkrut. Tõsta kastmesse paar supilusikat köögiviljade keeduvett ja sega kaste põhjalikult läbi. Kui kartul-porgand on poolpehmed, lisa potti suurteks tükkideks lõigatud savoy kapsas, rohelised ja kollased oad, suhkruherned. Keeda kõik pehmeks.

Kurna keedetud köögiviljad, kuid mitte väga kuivaks. On hea, kui pisut keeduleent jääb potti. Siputa üle oliiviõliga, vajadusel lisa soola. Pigista peale värsket sidrunimahla, lisa supilusikatäis võid. Sega läbi  ja tõsta vaagnale.

Kommentaare ei ole: