teisipäev, 22. september 2020

Läätse-tomati supp

 

Vaja läheb:

  • 0,5 klaasi punast läätse
  • 1 spl riisi
  • 750 ml veiselihapuljongit (varem valmis keedetud)
  • 1 suur küüslaugu küüs
  • 1 suur sibul
  • 1 spl võid
  • 2 tomatit
  • Purustatud must pipar
  • 1/3 tl koriandrit
  • 1/2 tl suhkrut
  • 1/3 tl köömneid
  • soola
Toit valmistatakse paksu põhjaga haudepotis. Peeneks lõigatud sibul ja küüslauk prae haudepotis klaasjaks. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud tomat ja hauta 5-7 minutit. Pese läätsed ja riis ning lisa juurviljadele. Lisa samuti sool, suhkur, köömned ja pipar. Hauta veel 1-2 minutit. Lisa puljong, vii keemiseni ja väga väikesel tulel keeda 15-20 minutit, kuni riis ja läätsed on pehmed.

Kui supp on valmis, siis purusta kogu kupatus püreeks. Serveeri krutoonidega.

Kommentaare ei ole: