Vaja läheb:
- 0,5 klaasi punast läätse
- 1 spl riisi
- 750 ml veiselihapuljongit (varem valmis keedetud)
- 1 suur küüslaugu küüs
- 1 suur sibul
- 1 spl võid
- 2 tomatit
- Purustatud must pipar
- 1/3 tl koriandrit
- 1/2 tl suhkrut
- 1/3 tl köömneid
- soola
Toit valmistatakse paksu põhjaga haudepotis. Peeneks lõigatud sibul ja küüslauk prae haudepotis klaasjaks. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud tomat ja hauta 5-7 minutit. Pese läätsed ja riis ning lisa juurviljadele. Lisa samuti sool, suhkur, köömned ja pipar. Hauta veel 1-2 minutit. Lisa puljong, vii keemiseni ja väga väikesel tulel keeda 15-20 minutit, kuni riis ja läätsed on pehmed.
Kui supp on valmis, siis purusta kogu kupatus püreeks. Serveeri krutoonidega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar