laupäev, 21. aprill 2007

Iiri lambalihasupp HotchPotch

Iiri kodutoitude kohta käib kõlakas, et need on maitsetud lömmid. Allolev retsept igal juhul valmistas väga meeldiva üllatuse.
  • 600 g lambaribi (mina kasutasin suure kondiga seljatükke, mida mujale eriti ei pane)
  • 1,5 l vett
  • 2 tl soola
  • musta, valget ja vürtspipart, igat 5 tera
  • 1 loorberileht
  • 3-4 kartulit
  • 2 porgandit
  • 2 sibulat
  • 1 porru
  • soolast sojakastet
  • tutt peterselli (panin lisandina tuti koriandrit ka, väga sobis)
  1. Pane lambatükid keema, keeda 10 minutit, eemalda vaht.
  2. Lisa maitseained, keeda 45 min.
  3. Tõsta liha välja, puhasta kontidest ja kõhredest, tükelda.
  4. Pane hakitud juurviljad ja liha uuesti potti, keeda kuni 30 min.
  5. Maitsesta sojaga.
  6. Lisa maitsetaimed, serveeri.

Retsepti päritolu: Kodukiri

Kommentaare ei ole: