Paar aastat tagasi sattusin Tai kuningriiki käima. Sai kohalikega sefti tehtud ning autentset kokakunsti õpitud. Sellest ajast saadik ei suuda ma poodidest poolfabrikaate osta. Nojah, vahel harva laiskusest ehk...
Siinkohal edastan ühe kiire, odava ja ülimaitsva roa retsepti.
Hangi suvaline valik mereande naturaalses olekus: kala, kalmaar, teod, krevetid, vähisabad, lumekrabi, mida iganes. Kala ja kalmaari saab meil värskelt, muud on olemas soolvees.
Maitsesta ja auruta kala. Valmista ette puljong: pane vette laimilehti, galangali või ingverit, sidrunheina. Keeda umbes 10 minutit kuni aroomid hakkavad levima. Maitsesta soolasus kalakastmega. Keeda puljongis kalmaarid (5-7 minutit). Eemalda kalmaarid.
Pane keevasse puljongisse riisinuudlid ja käitu nendega vastavalt pakendil olevale juhendile. Kurna pehmed nuudlid ja loputa külma veega.
Serveerimiseks kasuta kõrget taldrikut või kaussi. Pane kaussi törts nuudleid, lisa kalmaarirõngaid, kalatükke, vähisabasid ja tigusid. Kalla peale puljongit. Maitse järgi lisa tükeldatud tšillit või tšillipüreed. Sega läbi ja naudi. Lurinal.
Sama rooga võib teha suvalise muu materjaliga: lammas, loom, kana. Sel juhul tuleb liha eelnevalt maitsestada vastavalt fantaasiale ja grillida ning ribadeks lõigata.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar