Vaja läheb:
- 1 kg broileriliha, sobivad ka kontidega tükid
- 3 sibulat
- 2 paprikat
- 1 baklažaan (mina asendasin tsukiiniga ja lisasin veel porrut)
- oliiviõli
- võid
- hakitud lehtpeterselli
- riivitud ingverit
- safranit
- soola
- musta pipart
- 0,5 dl vett
- 1 sidrun
- hakitud koriandrit
- 100 g rohelisi oliive
Tükelda broiler. Lõika köögiviljad suuremat sorti tükkideks. Pruunista broileritükid või ja õli segus. Hauta nõrgal kuumusel 10 minutit. Lisa tükeldatud köögivili, hakitud petersell, ingver, safran, sool ja pipar. Vala juurde vedelik ja laota peale sidruniviilud. Kata kaanega ja hauta 15 minutit, sega paar korda. Viimistle maitse soola ja pipraga. Kuna mina tegin poole väiksema portsu ja unustasin sidruni poolitada, tuli tulemus veic hapu. Tuunisin maitset pruuni suhkruga ja sai ikkagi hea asi. Hauta veel 15 minutit. Lõpuks lisa koriander ja oliivid. Serveeri riisiga.
Retseptis soovitati serveerida kuskussiga, kuid ma ei oska õiget kuskussi teha. Ma ei tea Eestis kedagi, kes oskaks. Kui keegi teab saladusi, võtke ühendust. Mul on kohalik semu Marokos, kes rääkis õigest kuskussist. Alustuseks seda, et selle õige valmistamine võtab 6-8 tundi aega. Seetõttu ma ei usalda ühtegi kuskussi, mis on tehtud kiiremini. See on sama mis teha plovi tomatite või ketšupiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar