Seisin lambaliha kuhja ees ja mõtlesin, et millega täna maksa rõõmustada. Lappasin liharaamatut ja sain väikese inspiratsiooni lambasadula retseptist. Allpool on minu interpretatsioon, millest jagub neljale sööjale.
Võta kaks lamba välisfileed. Lõika pooleks, igale sööjale pool fileetükki. Aja pann kuumaks (kuumaks tähendab gaasileegi peal kuumaks) ja prae fileed vähese õliga igast küljest nii 4-5 minutit. Pane pruunistatud fileed madalasse ahjunõusse, lisa 4 teelusika jagu võid (ikka seda päris võid Valiolt või Saaremaalt), maitsesta värskelt jahvatatud pipraga ja pane 225 kraadisesse ahju. Küpseta 15 minutit, seejärel pane fileetükkidele sinihallitusjuustu viilud ja küpseta veel 15 minutit. Mina kasutasin rohelist Dorblu'd, sest see on kõige intensiivsema maitsega ja hästi soolane.
Tulemus on well done. Mediumi jaoks küpseta 5 + 15 ning raw jaoks 10 minutit.
Serveerimiseks valmista jääsalatist, basiilikust ja kirsstomatitest oliiviõliga salat. Olgu seda palju. Kasteks kasuta küpsetamisel tekkinud sousti. Et juust on soolane, siis soola lisamine oleks liiast.
Tulemuseks oli minu üks hõrgumaid lambaliha-elamusi, mida võimendasid Hispaania Rioja Tempranillo ja Lõuna-Aafrika Miller's Mile Pinotage.
Minu eriline tänu siinkohal kuulub Saaremaa lambakasvatajatele.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar