Selle pildi peal on laupäeva õhtul söödud carpaccio viimane amps. Sisefilee on pärit Balti jaama turult.
Ettevalmistus oli järgmine.
- Lõikasin sisefilee jämedamast otsast kaks 10-sentimeetrist tükki.
- Peenestasin uhmris suure supilusikatäie musta pipart.
- Hakkisin peeneks suure peotäie tüümiani.
- Segasin kausis pipra supilusikatäie soola ja tüümianiga.
- Lisasin suraka head süütut oliiviõli ja teise suraka Metaxat.
- Määrisin lihatükid paksult selle sodiga kokku ja keerasin toorkilesse.
- Ja surkasin sügavkülma.
No ja järgmisel päeval oli valmis. Lõikamiseks on head teravat nuga vaja. Serveerida võib vastavalt fantaasiale. Tavaliselt söön seda Tuci küpsisel värske rukola, kirsstomatite ja laabijuustuga, üle siputatud süütu oliiviõliga. Sel korral oli põhjaks röstsai, lisandiks kirsstomat, lambsalat ning õli ja balsamiko kreem.
1 kommentaar:
Abiks blogi. Kui röstsaial serveerida, siis imeõhuke kiht värsket mett saial ei tee ka paha.
Postita kommentaar