Täna komistasin Stockmanis imelise juustu otsa. Haises nagu raibe ja maitses võrratult. Tuci küpsise ja naranja apelsini moosi najal mõnulesin mitu tundi. Siis saavutas juust oma roiskumise tipu ja hakkas pahinal ammoniaaki levitama. Viimase portsu pidin koerale jagama.
Netist uurides selgus, et tegemist on tänapäeval vähelevinud arhailise juustuga, mida valmistatakse piima hüübimise meetodil (piim hapendatakse, nõrutatakse ja lastakse bakterid kallale mädandama). Juustu nimeks on Époisses ja tehakse seda Burgundias Époisses külas. Mäda piima pestakse soolavee ja brändiga - tulemuseks on hais ja maitse, mis mulle suurepäraselt sobib.
Muide, USAs on see juust keelatud ja prantslased ise on seadusega keelanud selle juustu pruukimise avalikus transpordis. :)
4 kommentaari:
ja koer sõi? :)
Ja kuidas veel... pidi ennast põrandast läbi lakkuma peaaegu.
irvvv ... kohe näha, et olete sugulased ;)
Mulle meeldivad ka haisvad juutsud, aga sellist "mädanenud" juustu küll ei tahaks. Vöib olla oleks söönud, aga kui lugesin selle juustu "loomisloo" läbi, siis ei taha! Jah, irw. koer oleks pöranda läbi lakkunud!!!!
Postita kommentaar