- lambasteigi maitseainet (mis tulnukas see on?)
- Provence'i maitseainesegu (mis seal sees on ja kust saab?)
- purusta blenderis koriander ja sibul (möh?)
- Boeuf á la Tatare jaoks kasutage hakkliha (sic!)
- pane liha suitsukotti (suitsumaitselisel keemial ja lepasuitsul on tegelikult suur vahe)
- jne
Samas mõni värske idee selles raamatus ikka on. Lambaliharull on üks nendest. Etteruttavalt olgu öeldud, et koriandrit ei ole mõtet ahjuroogadesse toppida - see sureb küpsemise käigus lihtsalt ära ja mingit jälge maitsele ei jäta.
Teiseks - ma tean, et lammas ilma rasvata jääb kuiv. Täiendasin retsepti soolapekiga. Ja õigesti tegin.
- 500 g ilma kondita lambaliha (sobib kintsuliha või kaelakarbonaad)
- Lõika liha lahti nii, et tekiks pannkook. Vasarda liha laiemaks.
- Maitsesta soola-pipraga ja kata purustatud koriandri, rosmariini ja küüslauguga.
- Lisa soolapeki riba ja keera liha rulli. Kinnita rull nööriga.
- Pruunista rull pannil ja keera fooliumisse
- Küpseta 170 kraadi juures vähemalt tund aega (kodanik Ilvese pakutud 30 minutist ei piisa)
- Serveeri nagu paremaks pead. Mina kasutasin aurutatud köögivilju: kartulit, kaalikat, kapsast, porgandit. Jääsalat, kirsstomatid ja balsamico olid ka omal kohal.
Toit sai väga hea. Järgmisel korral ma juba tean, mis selle veel paremaks teeb. Koriandri asemel kasutan ilmselt peterselli, purustatud astelpaju marju või mustsõstra moosi.
1 kommentaar:
no sa oled ikka lootusetu lambofiil
Postita kommentaar