Liha on õrn, lumivalge ja tiheda kiuga, mis keetmisel ei lagune. Selle omaduse tõttu tegin värdjast sülti.
- Lõika kala keha juppideks ja pane soola, loorberi, pipra ja laimilehtedega keema. Laimilehed annavad eriliselt hea nüansi.
- Eemalda hoolikalt vaht, et sült jääks selge.
- Kui liha tuleb luudelt lahti, eemalda kala ja kurna puljong.
- Viiluta paar porgandit ja pane need koos suurema sibulaga puljongisse keema.
- Vajadusel maitsesta täiendavalt soola-pipra-loorberiga.
- Pane želatiin likku.
- Kui porgand on pehmeks keenud, lisa peotäis rohelisi herneid ja võta pott tulelt.
- Eemalda sibul ja loorber, kurna puljong.
- Pane porgandiviilud ja herned süldivormi(de) põhja, paiguta nende peale puhastatud kalatükid.
- Lahusta kuumas puljongis želatiin (keeta enam ei tohi). Kuna želatiin tõmbab maitseid tugevasti maha, siis vajadusel maitsesta veel kord puljongit.
- Kalla puljong süldivormidesse nii, et kalatükid saaksid kaetud.
- Pane külma kohta tarretama.
Serveerimisel siputa sült üle laimimahlaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar