Sel korral oli mul järgmine valik:
- jaanipäevasest lambalõikamisest järele jäänud maks
- mõned keedetud kartulid
- mingist tai toidu tegemisest üle jäänud suur šalottsibul
- sügavkülmas vedeles kotike mulluseid puravikke
Poest tõin juurde mõne paprika. Need olid ainukesed, mille spetsiaalselt soetasin.
Maksa valmistasin ette Metaxa marinaadis ja lasin sellel tunnikese tõmmata. Puravikud praadisin võiga (õliga ei tohi - jäävad libedad), maitsestasin soola-pipraga. Poole praadimise pealt lisasin paprikaviilud. Sibula praadisin eraldi, et selle kibekas maitse ei kanduks muu toidu hulka (see on väga maitsev trikk, muide). Keedetud kartulid lasin ka võiga tuliselt pannilt läbi ja maitsestasin tilga sojakastmega. Eraldi praadisin kõval kuumusel ja kiiresti ka maksaviilud.
Toit hingati sisse nii, et kübet ka pannidele ei jäänud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar