Idee sain Vladislav Koržetsilt saatest "Kalamehejutud". Õpetust saab vaadata TV3 Online lehel sellest saatest, kus räägitakse räimedest. Nimelt on Stockholmis asuv restoran Operakällaren kuulus oma praetud räimede poolest.
Püüdsin Pede jõest mõned ahvenad ja tekkis mõte sama retsepti nende peal katsetada. Ma pole räimi proovinud ja tulemust võrrelda ei oska, kuid ahvenast tuli küll suurepärane suutäis hommikukohvi kõrvale.
Fileerisin ahvenad ja panin ööpäevaks lahtiklopitud munakollase ja vahukoore segu sisse laagerduma. Edasi tegin nii nagu Koržets õpetab: panin kaks fileed kokku, nende vahele näpuotsatäis tilli, paneerisin rukkijahu-soola-pipra seguga ja praadisin õli-võiga kuldpruuniks.
Üks Nami-Nami versioon retseptist ka.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar