Mul õnnestus haugid nii fileerida, et liha jäi täiesti kondivaba. Selleks lõikasin fileedest külgmised pindluud ka välja.
Koržetsi retsept ise on järgmine:
- Klopi üks muna sortsu õllega lahti. Koržets kasutas Lapin Kultat (aka pisswater), kuid ma olen kindel, et kui see poleks olnud sponsorprojekt, siis ta oleks valinud mõne tumeda õlle. Minu valik oli "Tõmmu Hiid".
- Maitsesta soola ja suhkruga. Kuna kala on mage, siis taigen võib olla krõpsu soolasem.
- Lisa jahu nii, et jääb paraja paksusega tainas (umbes nagu pannkoogitaigen).
- Aja küpsetusõli pannil kuumaks (vokipannil kulub õli vähem). Kui vesi pinnalt tagasi põrkab, siis on kuum.
- Kasta kalatükid taignasse ja friteeri 4-5 minutit sõltuvalt tükkide suurusest. Taigen läheb selle ajaga kuldpruuniks.
Siputa peale laimimahla ja serveeri hapukoore-hapukurgi kastmega.
2 kommentaari:
kalafileerimise kõrge kunst on minu jaoks siiani üsna tabamata imeks jäänud.
Tegelikult on jube lihtne kui nipi kätte saad. Ma mõni päev näitan sulle kui Tallinnasse satud.
Postita kommentaar