esmaspäev, 22. november 2010

Sinikarbid veini ja koorega jahimehe moodi

Otsisin netiavarustest retsepti sinikarpidele, mis tehtud veini ja rõõsa koorega. Leidsin suure valiku, kuid need erinesid ainult nüansside poolest. Valdav ühisosa oli lisaks karpidele: vein, rõõsk koor, õli, või ja petersell. Ülejäänud koostisosad olid seinast seina. Kuna ühtegi eristuvat retsepti silma ei jäänud, siis tegin täiesti enda oma.


Vaja läheb:
  • 1 kg elusaid sinikarpe
  • 2 suurt küünt küüslauku
  • 1 suurem šalottsibul
  • 1 vars sellerit
  • peotäis värsket basiilikut
  • pool peotäit peterselli
  • 2 spl oliivõli
  • 1 spl võid
  • 2 tl Santa Maria "Jahimehesegu"
  • 200 ml valget veini
  • 200 ml vahukoort
  • kalakastet
  • pruuni suhkrut
  • musta pipart
  • 1 laim
Pese karbid külma veega ja viska lahtised minema - need on juba surnud. Tükelda seller, sibul, küüslauk, petersell, basiilik.

Kuumuta kaanega vokipannis õli ja või. Prae sellerit, küüslauku ja sibulat mõni minut, kuni need muutuvad läbipaistvaks. Lisa mõned keerud pipart ja "jahimehesegu". Kalla pannile vein, koor ja lase keema. Maitsesta kalakastme ja pruuni suhkruga, lisa petersell. Kui kastme maitse on ok, siis pane karbid soustisse, sega korralikult läbi ja jäta 3-4 minutiks kaane alla hauduma. Pikemalt ei tohi, sest siis tekib karbilihast kustukumm. Keera tuli alt ära, lisa basiilik, sega veel kord läbi, piserda üle värske laimimahlaga ja serveeri kohe röstitud saiaga.

Mõnumõmin on garanteeritud.

Kommentaare ei ole: