- pakk klaasnuudleid
- karp šampinjone
- 4-5 kana kintsuliha (või rinnafileed)
- lutserni idusid
- teriyaki kastet
- kalakastet
- noaotsatäis krevetipastat
- 3 sidrunheina vart
- 4-5 seibi galangali
- 4-5 laimilehte
- 1 spl tamarindi püreed
- 2 kanapuljongi kuubikut
- värsket koriandrit
- soola-pipart
- pruuni suhkrut
- sambal-oelek (tšillipüree)
- võid ja õli praadimiseks
- laimimahla
Alustuseks pane klaasnuudlid külma veega likku (need peavad pehmeks minema enne keetmist). Haki seened seibideks ja kanaliha parajateks ampsudeks.
Pane puljong keema ~liitri veega: galangal, sidrunhein, laimilehed, tamarind, krevetipasta. Keeda 15 minutit, maitsesta soolasus kalakastmega ja tuuni pruuni suhkruga. Kuni puljong keeb, prae seened või ja õliga kergelt läbi. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta kõrvale.
Lisa pannile võid ja sips õli ning prae kanatükid kergelt läbi. Lisa teriyaki kaste ja hauta 10 minutit. Tõsta kõrvale.
Lase kõrges potis vesi keema, lisa puljongikuubikud ja keeda kõrge sõela sees nuudlid portsjoni kaupa. Pane keedetud ja nõrutatud nuudlid kaussi, lisa kulbitäis puljongit, maitse järgi tšillipüreed, idud, seened ja kanatükid. Siputa peale koriander ja natuke laimimahla.
Suhu tekib väga mitmekesine maitseplahvatus. Söömine käib lurinal ja lapsed küsivad lisa.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar