laupäev, 12. veebruar 2011

Vapiano inspiratsioon: krevetipasta

Sõber kinkis mulle sünnipäevaks pastaklaveri ja kohe esimene katsetus võitis mu südame. Käesoleva roa inspiratsiooni sain Vapianost, täpsemalt "pasta scampi e spinaci" (hiidkrevetid, sibul, spinat, koorekaste). Üritasin teha samamoodi, välja tuli hoopis teine, aga siiski väga maitsev toit, täpsema nimega "linguine scampi e spinaci".

Ühe portsu tegemiseks kulub:
  •  4-5 toorest hiidkrevetti
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 tl hakitud värsket tšillit
  • 1 tl hakitud värsket küüslauku
  • 1 spl hakitud värsket sibulat
  • 1 tl hakitud hapukurki
  • 1 tl pestot või purustatud spinatit
  • 50 ml 35% rõõska koort
  • 3 tl riivitud parmesani
  • Mõned poolikud kirsstomatid
  • maitse tuunimiseks must pipar ja kalakaste
Alustuseks sulata, koori krevetid ja pese neid hoolikalt rohke veega. Krevette kaetakse mingi hapnikku tõrjuva saastaga, mis nõrgemas organismis allergia esile kutsub (pakendil on selle nimi glasuurimine).

Aja vokipannis õli kuumaks ja rösti krevetid mõlemalt poolt minuti jagu. Lisa kohe jupikaupa tšilli, sibul, küüslauk, hapukurk ja sega röstides pidevalt. Krevetid ei kannata rohkem kuumutamist kui paar minutit. Lisa koor ja pesto. Kui koor on kuum, siis sega sisse 2 tl parmesani, tuuni maitse pipra ja kalakastmega. Hetke pärast pane kastmesse isu suurusele kohane ports al dente keedetud pastat, sega ja keera tuli alt ära. Lisa spinatilehed, sega veel kord ja serveeri kohe. 1 tl jagu parmesani raputa pastale peale.

Kommentaare ei ole: