teisipäev, 19. juuli 2011

Roheline puraviku ja kana risotto

Esimest korda elus proovisin teha risottot ja õnnestus paganama hästi. Roheliseks teevad selle roa spinat ja värsked rohelised herned. Kuna mul oli puravikke ja sirmikupulbrit vabalt käes, siis toorainevalikuga probleeme polnud. Internet on seinast seina risotto retsepte täis. Mina korjasin inspiratsiooni vähemalt kolmest erinevast retseptist kokku (aitähh, Stockmann, Toidutare, Selver). Järgmisel korral tean, et risotto tuleb alguses veel kreemisem teha, sest vedeliku imendumine jätkub ka pärast poti tulelt tõstmist.

Vaja läheb:
  • suur kamalutäis värskeid puravikutükke
  • 400g kana fileeribasid
  • 1 keskmine sibul
  • kamalutäis värsket spinatit
  • värskeid rohelisi herneid
  • 2dl riisi
  • võid
  • õli
  • näpuotsatäis safranit
  • 100ml kuiva valget veini
  • 1spl sirmikupulbrit (alternatiivina seenefond või seenepuljongi kuubik)
  • soola
  • pipart
  • Santa Maria Chermoula maitseainesegu (seda kutsutakse ka maroko pestoks)
  • keeva vett
  • 50ml vahukoort
  • jahvatatud parmesani
Prae puravikud õli-või segus, maitsesta soola-pipraga ja tõsta kõrvale. Sama tee kanafileeribade ja sibulaga. Kana maitsesta praadimisel Chermoulaga. Safran sega soojendatud veiniga ja pane ka ootele.

Risotto valmistamine algab riisi praadimisega õli-või segus. Anumaks sobib paksu põhjaga pott, mis annab soojuse ühtlaselt ja rahulikult edasi. Mina kasutasin paksu savipotti, mida muide saab edukalt gaasileegil kasutada. Kui riis hakkab värvi muutma, siis algab vedeliku ja maitseainete lisamine. Alustuseks kalla riisile vein koos safraniga, sirmikupulber ja rohelised herned. Kui vein on imendunud, siis lisa sortsu kaupa kuuma vett, riisi kogu aeg segades. Kui riis hakkab valmis saama (nii 30 minuti pärast), siis tuuni soolasus. Viimasena lisa vahukoor. Tõsta pott tulelt ja sega sisse seened, kana ja spinatilehed. Serveerimisel siputa üle parmesaniga.

Kommentaare ei ole: