Hõrgu kastme inspiratsiooni pardirinna jaoks sain Toidutare lehelt. Nagu sageli ikka, muutsin retsepti sisu pisut meelepärasemaks.
Alustuseks pane praeahi soojenema 200 kraadile. Pane pardifileed külmale pannile, nahk allpool, ja lase rasval 10 minutit sulada. Pruunista, kuni nahk on kaunilt pruun ja krõbe. Maitsesta soola ja pipraga. Keera külge ja pruunista ka teine pool ning maitsesta. Tõsta liha ahju ja lase 5 minutit järelküpseda. Liha lõika lahti alles taldrikul, serveerimisel. Siis jäävad head mahlad kõik alles.
Kastme valmistamiseks riivi üks kopsakam jupp ingverit (2 suurt supilusikatäit või isegi rohkem) ja kuumuta seda paar minutit 2 spl või ja tilga õli segus. Sega hulka 2 spl mett, 200 ml kanapuljongit, 2 spl sojakastet ja keeda tasasel tulel 5 minutit. Lisa vähese veega segatult 2 tl maisijahu peene joana ja pidevalt segades. Keeda veel max 5 minutit.
Serveeri värske salatiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar