Komistasin Stockmannis järjekordselt värskete mereandide otsa, sel korral olid müügil väga mõistliku hinnaga meremandlid. Kuna minu
lemmikretseptiga tehes jäid nad pehmuselt ja tekstuurilt sinikarpidele alla, siis otsisin alternatiive. Retsepte leidub erinevaid, kuid silma jäid netikommentaatorite arvamused, et toorelt on ikka kõige parem. Mõeldud - tehtud. Kuna sushiäädikat mul kodus on ja paar shalotti ka vedeles külmkapis, siis tegin neist kahest komponendist õrna kastme. Hakkisin shalotti võimalikult peeneks ja valasin äädikaga üle. Imelihtne.
Lihtne ei ole elusate merekarpide avamine. Neid peab võluma ja hoidma laua peal ükshaaval eraldi. Kui nad ennast paotavad, siis on vaja kohe nuga vahele saada. Kätte võtmisel nad panevad ennast klõpsti kinni. Kui juba nuga vahel, siis saab ka karbi lahti.
Ja ega muud polegi kui et murrad ühe karbipoole ära, paned lihale teelusikatäie marinaadi ja otse suhu. Mmmm.....
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar