Stockmannis ja vahel ka Maximas XXX on müügil hästi jämedat kalmaarifileed, kohati isegi 5 cm paks. Sellest fileest lõika nii 2 cm paksused viilud ja pane enne grillimist vähemalt 30 minutiks marinaadi.
Marinaadi jaoks sega kokku poole sidruni mahl sortsu neitsioliiviõliga. Haki juurde pool peotäit punet (sobib ka kuivatatud) ja riivi paar sentimeetrit ingverit. Lisa paar keerdu soola- ja valge pipra veskist. Masseeri kalmaaritükid marinaadiga korralikult läbi ja pane seisma.
Grillimiseks kasuta söegrilli või grillpanni. Sõltuvalt kuumusest ja tükkide paksusest grilli mõlemalt poolt 1-2 minutit. Mitte mingil juhul rohkem. Kuna kalmaar on vesine tooraine, siis talle grillitriibud hästi peale ei jää.
Piserda grillitud tükid üle veel poole sidruni mahlaga ja serveeri Tuci küpsisega. Assaraks!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar