esmaspäev, 28. detsember 2015

Mesised ja tulised kanatiivad

mesised ja tulised kanatiivad texase moodi
Ühest multicookeri retseptiraamatust leidsin hea marinaadi põhja kanatiibadele. Tuunisin seda veidi omal moel ja tulemus sai capsicumi austajatele kohane.
  • 1 kg tooreid kanatiibu (11-12 tk)
  • 180 ml mett
  • 40 ml sidrunimahla
  • 2 spl sojakastet
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 1 spl riivitud värsket ingverit (kuhjaga)
  • 1 tl purustatud rohelist pipart
  • 8 kuivatatud cayenne piprakauna (jahvatatud, ca 1 kuhjaga tl)
Mee ja sidruni vahekord on täpselt paras - selline magushapu. Soolasuse annab soja, soola eraldi juurde pole vaja. Vürtsidega võib igaüks ise mängida ja kuumuse taset reguleerida. Mulle sobis ka kaks korda suurem cayenne kogus. Kui olete Texase 911 kanatiibu proovinud, siis saate aru, millest ma räägin.

Sega marinaadi koostisosad kokku ja pane kanatiivad sinna pooleks tunniks kaane alla tõmbama. Säti praeahi 180 kraadi peale soojenema. Aja pann kuumaks ja pruunista nõrutatud tiivad. Pruunistamisel ole ettevaatlik, sest mesi kipub kergesti kõrbema. Pane pruunistatud tiivad lahtisesse ahjunõusse, kalla marinaad uuesti peale ja pane ahju. Sega iga 10 minuti järel, et tiivad möginaga ikka koos oleks. 40-45 minuti pärast peaks marinaadist olema järele jäänud tume, kleepuv ja paks glasuur ning liha hakkab kondi küljest lahti tulema. Kui glasuur pakseneb liiga kiiresti, siis pane küpsetusnõule vahepeal kaas peale.

No ja edasi tuleb lutsutamine, mõnumõmin ja muud sarnased asjad.

PS. Tasub proovida ka sellist vürtsivarianti mis sai ulmehea: 4 tl cayenne pulbrit, 1 tl sambal oelekit, 1 tl Jamie Oliver'i tšillihelbeid soola ja pipraga, 6-7 õli sees ligunenud piri-piri kauna, 1 tl mingit suvalist tšillistuffi kapinurgast.

Kommentaare ei ole: