- 1 kg tooreid kanatiibu (11-12 tk)
- 180 ml mett
- 40 ml sidrunimahla
- 2 spl sojakastet
- 1 sidruni riivitud koor
- 1 spl riivitud värsket ingverit (kuhjaga)
- 1 tl purustatud rohelist pipart
- 8 kuivatatud cayenne piprakauna (jahvatatud, ca 1 kuhjaga tl)
Sega marinaadi koostisosad kokku ja pane kanatiivad sinna pooleks tunniks kaane alla tõmbama. Säti praeahi 180 kraadi peale soojenema. Aja pann kuumaks ja pruunista nõrutatud tiivad. Pruunistamisel ole ettevaatlik, sest mesi kipub kergesti kõrbema. Pane pruunistatud tiivad lahtisesse ahjunõusse, kalla marinaad uuesti peale ja pane ahju. Sega iga 10 minuti järel, et tiivad möginaga ikka koos oleks. 40-45 minuti pärast peaks marinaadist olema järele jäänud tume, kleepuv ja paks glasuur ning liha hakkab kondi küljest lahti tulema. Kui glasuur pakseneb liiga kiiresti, siis pane küpsetusnõule vahepeal kaas peale.
No ja edasi tuleb lutsutamine, mõnumõmin ja muud sarnased asjad.
PS. Tasub proovida ka sellist vürtsivarianti mis sai ulmehea: 4 tl cayenne pulbrit, 1 tl sambal oelekit, 1 tl Jamie Oliver'i tšillihelbeid soola ja pipraga, 6-7 õli sees ligunenud piri-piri kauna, 1 tl mingit suvalist tšillistuffi kapinurgast.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar